skip to Main Content
Showgruppen Fröken Signe - boka till event, bröllop eller fest! 0739-27 04 76

Varför Fröken Signe?

Ja, varför heter vi Fröken Signe. Oj, vilken vånda det var att värka fram ett nytt namn. För vi vi var alla överens om att ursprungsnamnet Sisters Of Success inte var ett alternativ som vi kunde leva med. Vi skulle medverka i Dixie Comedy Cabaret på Lisebergsteatern (senare Sommarskratt) och i och med det ville vi göra slag i saken och byta namn på gruppen som kamperat ihop sedan 2004.

Stolta Dagny, Salta Pinnar… Vi enades om att vi ville ha ett svenskt namn. Till slut tyckte vi att Fröken Signe fick bli en lagom kul ordlek med engelskans ”sing”. Men gruppens varumärkesstrateg var inte nöjd. Fröken Missnöjd ringde upp sin kloka marknadsföringskollega som då jobbade med dramatiska skådespelare och var van vid stora känslor. Van att paketera och skapa koncept. – Har du googlat på namnet, frågade hon pragmatiskt? Aha!

Vi hittade en fröken Signe Mattson. Vi hittade henne i mitten av 1850-talet. Ett rekorderligt fruntimmer som gjorde sin stämma hörd i dåtidens tidskrifter och tog strid för kvinnors rättigheter. Bilder tog plats på skärmen och vi googlade rätt på tidsenliga stilar och kläder i olika färger och former. Vi fastnade för korsetten. Vilket fantastiskt plagg och vilket eget utseende det blev. Numera har vi olika ombyten för olika tillfällen. Vita korsetter för ljusa sommarmingel. Turkosa korsetter med rockiga kjolar och mormorskängor. Mirkka (återbruksdesign) hjälper oss att sy våra kläder och så långt det går återanvänder vi material och detaljer. Till hösten kommer nya scenkläder under temat Steam Punk som tydligen hittat samma genre som Fröken Signe och anammat korsetten som sitt signum.

Not: Om fröken Signe Mattson finns och om hon var författare och debattör låter vi vara osagt men hon hjälpte oss att hitta ett namn med en stil som vi trivs alldeles förträffligt med.

Back To Top